апарат за нишанење

(на авион)
bombsight

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • визир — (гер. Visier) 1. предниот подвижен дел на средновековен шлем што го штити лицето и низ кој може да се гледа 2. направа на огнено оружје за нишанење, нишан 3. направа на фотографски апарат што овозможува насочување на објективот кон објектот што… …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.